L’apassionant món del vi DO Costers del Segre

L’apassionant món del vi DO Costers del Segre

L’APASSIONANT MÓN DEL VI DO COSTERS DEL SEGRE

Can Pau Torrents ens agraden els productes de proximitat i avui us volem apropar a una de les estrelles del món de la restauració. Aquest és, el vi negre i en concret us parlarem de la Denominació D’Origen (DO) Costers del Segre.

DO Costers del Segre, està format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà. Pel seu caràcter interior allunyat del mar, ha fet que durant segles l’àrea estigués allunyada de les vies de comercialització, resultant uns vins amb trets propis i característics. Innovacions en les varietats de raïm i en els mètodes de producció. Va ser el primer lloc de Catalunya on es van introduir les varietats de cabernet sauvignon, merlot i chardonnay, al costat de les varietats autòctones, i es van adoptar les tècniques californianes de vinificació. DO Costers del Segre destaca per la seva qualitat i producció i pels cellers amb encant situats a bells paratges naturals.

A més, disposen d’una trentena de tipus de raïm i en volem destacar les varietats negres:  Syrah i Garnatxa Tintorera.

A continuació us presentem un dels nostres Cellers favorits: Costers del Sió!

Un projecte vitivinícola destinat a aconseguir uns vins d’alta qualitat, amb tots els matisos i sabors que ens ofereix aquesta ribera, pels seus sòls i pel seu microclima. Té una extensió de 700 ha, de les quals 71 ha, estan dedicades al cultiu de la vinya, per elaborar exclusivament els vins de Costers del Sió.

El celler, fundat el 16 de juny de 2006, està dotat d’unes instal·lacions amb la més alta tecnologia, que permeten treballar cada varietat de raïm de manera individualitzada, sempre amb l’objectiu d’aconseguir el millor de cada vi.

Al nostre restaurant trobaràs el “Siós Cau del Gat”.

És un vi negre de la D.O. Costers del Segre elaborat per Costers del Sió. Aquest vi és un cupatge de les varietats Syrah (85%) i Garnatxa (15%). Els raïms de Siós Cau del Gat es veremen en petites caixes de 18 quilos perquè el pes de les grans no faci que s’aixafin entre ells i aquests fermentin abans d’hora.

Després de la verema es realitza un procés de selecció i una prefermentació en fred per extreure totes les aromes dels grans. També s’encuba durant unes quatre setmanes a temperatures controlades i amb diversos remuntats i delestatges.

Finalment, Siós Cau del Gat efectua una criança de 9 mesos en bótes de roure francès de 300 litres. El cupatge definitiu es produeix abans de l’embotellatge.

Us esperem a Can Pau Torrents per tastar el Siós Cau del Gat o qualsevol dels vins de la nostra carta

Restaurant Masia Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 13 de març de 2018

En Can Pau Torrents nos gustan los productos de proximidad y hoy os queremos presentar a uno de las estrellas del mundo de la restauración. Este es, el vino tinto y en concreto os hablaremos de la Denominación de Origen (DO) Costers del Segre.

DO Costers del Segre, está formado por siete territorios repartidos a lo largo de toda la cuenca del río Segre y del Pirineo leridano. Por su carácter interior alejado del mar, ha hecho que durante siglos el área estuviera alejada de las vías de comercialización, resultando unos vinos de características propias. Innovaciones en las variedades de uva y en los métodos de producción. Fue el primer lugar de Cataluña donde se introdujeron las variedades de cabernet sauvignon, merlot y chardonnay, junto a las variedades autóctonas, y se adoptaron las técnicas californianas de vinificación. DO Costers del Segre destaca por su calidad y producción y por las bodegas con encanto situados a bellos parajes naturales.

Además, disponen de una treintena de tipos de uva y queremos destacar las variedades negras: Syrah y Garnatxa Tintorera.

A continuación os presentamos una de nuestras Bodegas favoritas: Costers del Sió!

Un proyecto vitivinícola destinado a conseguir unos vinos de alta calidad, con todos los matices y sabores que nos ofrece esta ribera, por sus suelos y por su microclima. Tiene una extensión de 700 ha, de las cuales 71 ha, están dedicadas al cultivo de la viña, para elaborar exclusivamente los vinos de Costers del Sió.

La bodega, fundada el 16 de junio de 2006, está dotada de unas instalaciones con la más alta tecnología, que permiten trabajar cada variedad de uva de manera individualizada, siempre con el objetivo de conseguir lo mejor de cada vino.

En nuestro restaurante encontrarás el “Siós Cau del Gat”.

Es un vino tinto de la D.O. Costers del Segre elaborado por Costers del Sió. Este vino es una fusión de las variedades Syrah (85%) y Garnatxa (15%). Las uvas de Siós Cau del Gat se vendimian en pequeñas cajas de 18 kilos para que el peso de las grandes no haga que se aplasten entre ellas y éstas fermenten antes de tiempo.

Después de la vendimia se realiza un proceso de selección y una prefermentación en frío para extraer todos los aromas de los granos. También se encuba durante unas cuatro semanas a temperaturas controladas y con varios remontados y delestatges.

Finalmente, Siós Cau del Gat efectúa una crianza de 9 meses en barricas de roble francés de 300 litros. El cupage definitivo se produce antes del embotellado.

Os esperamos en Can Pau Torrents para probar el Siós Cau del Gat o cualquiera de los vinos de nuestra carta.

Restaurante Masía Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 13 de marzo de 2018

Compartir a les Xarxes Socials

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Us pot interesar

Contacti per Whatsapp

Tel: 000 000 000

Truquin´s

Tel: 93 373 10 43