Sant Jordi

Sant Jordi

Símbol de la cultura i de l’amor i reivindicació de la cultura catalana, el 23 d’abril a Catalunya es celebra La Diada de Sant Jordi amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses.

A Catalunya la festa s’ha convertit en una de les diades més populars i celebrades i ha ajudat molt a difondre els llibres i la lectura. La data coincideix amb el dia de la mort de l’escriptor català Josep Pla, de l’autor més famós en llengua anglesa, William Shakespeare i del creador del Quixot, Miguel de Cervantes. Durant tot el dia els carrers s’omplen de parades plenes de llibres i els escriptors presenten i signen els seus llibres.

La tradició popular de regalar roses és molt antiga ja que és té constància des del segle XV. Segons la mateixa, el noi acostuma a regalar una rosa a la noia, la qual torna l’obsequi amb un llibre. En un sol dia es regalaran milions de roses i es compren una gran part dels llibres que es venen en tot l’any.

A més, cal destacar que és el dia dels enamorats a Catalunya en record a la gesta del Sant en salvar a la princesa del drac. Altres diuen que per festejar el Sant, a Barcelona, la noblesa celebrava al Born torneigs, justes i altres jocs d’armes, i les dames eren obsequiades amb roses i flors.

Creats pel Gremi de Flequers de Barcelona, el pastís i el pa de Sant Jordi són dos productes que s’elaboren per la diada de Sant Jordi. És un pa que representa l’escut de Catalunya, quatre barres vermelles sobre un fons groc. El pa s’obté a partir de nous, sobrassada i formatge, el que fa que sigui un pa gustós i aromàtic. Per altre banda, el pastís de Sant Jordi és un pa de pessic tallat diverses vegades i farcit amb crema de mantega per semblar les pàgines d’un llibre.

A Can Pau Torrents, Sant Jordi és un dia molt especial. Si vols celebrar-lo a la nostra Masia Restaurant aquí hi serem.

Roser i Montse Babot

Masia Restaurant Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 16 d’abril de 2015

Símbolo de la cultura, el amor y reivindicación de la cultura catalana, el 23 de abril en Cataluña se celebra La Fiesta de Sant Jordi con el Día del Libro y la Feria de las Rosas.

En Cataluña esta celebración se ha convertido en una de las más populares y festejadas, además de haber ayudado mucho a difundir los libros y la lectura. La fecha coincide con el día de la muerte del escritor catalán Josep Pla, del autor más famoso en lengua inglesa, William Shakespeare y del creador del Quijote, Miguel de Cervantes. Durante todo el día las calles se llenan de paradas repletas de libros y los escritores presentan y firman sus libros.

La tradición popular de regalar rosas es muy antigua ya que se tiene constancia desde el siglo XV. Según la misma, el chico regala una rosa a la chica, la cual devuelve el obsequio con un libro. En un solo día se regalan millones de rosas y se compran una gran parte de los libros que se venden en todo el año.

Además, cabe destacar que es el día de los enamorados en Cataluña en recuerdo a la hazaña del Santo en salvar a la princesa del dragón. Otros dicen que para festejar el Santo, en Barcelona, ​​la nobleza celebraba en el Born torneos, justas y otros juegos de armas mientras que las damas eran obsequiadas con rosas y flores.

Creados por el Gremio de Panaderos de Barcelona, ​​el pastel y el pan de Sant Jordi son dos productos que se elaboran para el mismo día. Es un pan que representa el escudo de Cataluña; cuatro barras rojas sobre un fondo amarillo. El pan se obtiene a partir de nueces, sobrasada y queso, lo que hace que sea un pan sabroso y aromático. Por otro lado, el pastel de Sant Jordi es un bizcocho cortado varias veces y relleno con crema de mantequilla para parecer las páginas de un libro.

En Can Pau Torrents, Sant Jordi es un día muy especial. Si quieres celebrarlo en nuestra Masía Restaurante, aquí estaremos.

Roser y Montse Babot

Masía Restaurante Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 16 de abril de 2015

Compartir en las Redes Sociales

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Le puede interesar

Contacte por Whatsapp

Tel: 000 000 000

Llámenos

Tel: 93 373 10 43