La nostra tonyina

La nostra tonyina

La nostra tonyina

En Can Pau Torrents pensem que els nostres productes, els de casa nostra, a vegades són els grans desconeguts pel que fa a les seves excel·lències, propietats i beneficis.

Un d’ells és la tonyina que tenim al Mediterrani, unes de les zones pesqueres més fructíferes del món. S’ha pescat des de l’antiguitat per al consum humà.

A Catalunya en l’època medieval i moderna, la majoria de pescadors catalans anaven a pescar tonyines amb ormeigs modestos, l’ús dels quals es podia fàcilment compaginar amb altres tècniques de pesca i tasques rurals.

El cos adult de la tonyina, a partir dels 5 anys al Mediterrani, fan de 2 a 2,5 m de llarg i pesen de 225 a 250 kg. Les edats varien de 20 a 50 anys i madura a una edat relativament avançada.  És ara en aquesta època (juny i juliol) quan la tonyina fa la posta.

La tonyina es consumeix fresca o en conserva. La seva carn és ferma, agradable al paladar i nutritiva. Conté olis omega-3 molt importants per a una nutrició equilibrada. Al nostre país es menja fresca de moltes maneres i la més popular és la “tonyina amb samfaina”.

Hi ha una varietat molt preuada i de qualitat superior a Catalunya que és la bluefinn pescada  amb palangre i amb l’art d’encerclament. Té una carn molt vermella i compacta. A taula, gaudeix d’una fama merescuda per la seva versatilitat i per la seva enorme qualitat. Es pot menjar a la planxa o al forn, però donada la seva categoria és la més buscada per preparar plats en cru com el carpaccio, el sushi, el sashimi i el tataki.

Nosaltres a Can Pau Torrents tenim a nuestra carta en diferents plats, la tonyina, sempre de màxima qualitat per gaudir del plaer del seu consum.

Roser i Montse Torrents

Masia Restaurant Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 16 de juny de 2015

En Can Pau Torrents  creemos que nuestros productos, los de casa, a veces son grandes desconocidos en cuanto a sus excelencias, propiedades y beneficios.

Uno de estos productos es el atún que tenemos en el Mediterráneo, una de las zonas pesqueras más fructíferas del mundo. Se ha pescado desde la antigüedad para el consumo humano.

En Cataluña, en la época medieval y moderna la mayoría de pescadores catalanes iban a pescar atunes con aparejos modestos, cuyo uso se podía fácilmente compaginar con otras técnicas de pesca y tareas rurales.

El cuerpo adulto del atún, a partir de los 5 años en el Mediterráneo, miden de 2 a 2,5 m de largo y pesan de 225 a 250 kg. Las edades varían de 20 a 50 años y madura a una edad relativamente avanzada. Es en esta época (junio y julio) cuando el atún hace la puesta.

El atún se consume fresco o en conserva. Su carne es firme, agradable al paladar y nutritiva. Contiene aceites omega-3 muy importantes para una nutrición equilibrada. En nuestro país se come fresco de muchas maneras y la más popular es el “atún con pisto”.

Hay una variedad y de calidad superior en Cataluña que es la bluefinn pescada con palangre y con el arte de cerco. Tiene una carne muy roja y compacta. En la mesa, disfruta de una fama merecida por su versatilidad y por su enorme calidad. Se puede comer a la plancha o al horno, pero dada su categoría es la más buscada para preparar platos en crudo como el carpaccio, el sushi, el sashimi y el tataki.

Nosotros en Can Pau Torrents lo tenemos en nuestra carta en diferentes platos, siempre de máxima calidad para disfrutar del placer de su consumo.

Roser y Montse Torrents

Masía Restaurante Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 16 de junio de 2015

Compartir en las Redes Sociales

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Le puede interesar

Contacte por Whatsapp

Tel: 000 000 000

Llámenos

Tel: 93 373 10 43