El nostre pitòspor

El nostre pitòspor

El nostre pitòspor

Avui us parlarem d’una de les nostres joies, el nostre Pitòspor. Deixarem a banda els nostres productes, plats, cuina, etc., i us explicarem un dels plaers quan hi som al jardí de la Masia.

Aquest arbust de port espectacular té com a nom, Pitòspor. És agradable i desprèn unes pures aromes fresques. Originari de la Xina i el Japó, es pot trobar arreu del món. Té una alçada de més de sis metres, unes fulles persistents i de color verd fosc a l’anvers i més pàl•lides al revers i amb unes flors petites de color blanc cremós. Molt apreciat com a planta ornamental. Els seus fruits esdevindran grocs en unes setmanes.

La nostra Masia Restaurant Can Pau Torrents està situat en el mateix emplaçament a on es va crear l’any 1723, el primer Jardí Botànic d’Espanya i el gabinet d’Història Natural del Principat. No seria d’estranyar que el nostre Pittosporum tobira (Pitosporo o Azahar de China) sigues d’aquesta data. Nosaltres l’hem conservat i cuidat perquè hi sigui sempre amb nosaltres i continuï sent un dels testimonis de la nostra història.

Ara està dins l’època de la seva plenitud!

Esperem que us hagi agradat!

Roser i Montse Babot Torrents
Sant Joan Despí, 9 de maig de 2014

Hoy os hablaremos de una de nuestras joyas, nuestro Azahar de China (Pitosporo). Dejaremos aparte nuestros productos, platos, cocina, etc., y os explicaremos uno de los placeres que tenemos cuando estamos en el jardín de la Masía.

Este arbusto de porte espectacular, tiene como nombre, Azahar de China. Es agradable y desprende unos puros aromas frescos. Originario de la China y el Japón, se puede encontrar en todo el mundo. Tiene una altura de más de seis metros, unas hojas persistentes y de color verde oscuro en el anverso y más pálidas al dorso y unas flores pequeñas de color blanco cremoso. Muy apreciado como planta ornamental. Sus frutos serán de color amarillo en unas semanas.

Nuestra Masia Restaurant Can Pau Torrents está situada en el mismo emplazamiento donde se creó en 1723, el primer Jardín Botánico de España y el gabinete de Historia Natural del Principado. No sería de extrañar que nuestro Pittosporum tobira (Pitosporo) sea de esta fecha. Nosotros lo hemos conservado y cuidado para que esté siempre con nosotros y continúe siendo uno de los testigos de nuestra historia.

Ahora está dentro de su época de plenitud.

¡Esperamos que os haya gustado!

Roser i Montse Babot Torrents
Sant Joan Despí, 9 de mayo de 2014

 

Compartir a les Xarxes Socials

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Us pot interesar

Contacti per Whatsapp

Tel: 000 000 000

Truquin´s

Tel: 93 373 10 43